Nu ska jag fira nyår á la jobb

Japp. Det är sant. Under firandet av att vi överlevde ännu en jordens undergång och att ett nytt år är här - ska jag arbeta. Men ett överskott av pengar är ju faktiskt också ett bra sätt att fira det nya året på! Jag ska jobba på en nyårs-/femtioårs-fest med maskerad-tema, och gissa vad jag klätt ut mig till ... Servitris! Jag veet, jag är SÅ påhittig! Aja, tänkte bara hur jag ser ut den sista dagen på året.

 
 
Nu önskar jag och mina nya ögonbryn er ett riktigt fantastiskt gott nytt år och att ni inte blir allt för bakis imorn - puss!

Utnyttja mellandagsrean - check!

Fast det blev inte ALLS lika mycket som förra året. Jag och Madde drog iallafall in i torsdags och shoppade lite loss, här är resultatet:
 
 
 
 
 
 
 
Denna tröja är nästan bäst. Jag ska ha den dels till att träna i. Dels att reta pappa med.
 
Ja, det var den mellandagsrean det!

idag har jag och Hanna lekt skönhetssalong

Som ni såg i det tidigare inlägget, har jag skaffat ögonbryn, men ni kanske vill veta vad jag mer gjort idag? Jag och Hanna har lekt skönhetssalong hemma hos henne! Yay!
 
 
 
Färgning av ögonfransar har även förekommit
 
 
Samt blekning av mitt underhår, hihi!
 
 
 
 
Och Hanna tog resterna av min blekning och slingade sitt hår..
 
Japp, det var min dag det!
 
 
 

Hallo där! Tänkte jag var skyldig er en liten update..

Jag kan börja med att jag faktiskt skrivit ett inlägg där det står att skulle ta en bloggpaus över julen, men det laddades tydligen inte upp...
 
Aja, det jag egentligen skulle berätta är att jag skaffat ögonbryn och att det är jätteläskigt och att ni måste vara jättesnälla så att jag inte får ångest över dom. Tack!
 
 
 

Alla mina mucklor, alla mina mucklor, dom är så fina..

Dessa är de mucklor jag fått i min julkallender. Om vi tar de från vänster så är det Annamucklan, Malinmucklan, Maxmucklan och till sist Hannamucklan, visst är dom finaaa???

idaug

  • Först i skolan där jag å Madde inte gjorde ett skit förutom att typ häfta sönder varandras papper och garva åt Marcus misslyckade försök att trolla samma trolleritrick för oss i två timmar.
  • Hemma bakade jag och Madre pepparkakor, mums!
 
  • Och sen vidare till Hanna där jag fick dagens lucka (ett brev från henne, en bland-cd som hon otrooligt fint gjort åt mig, sitter och lyssnar på den nu hehe), samt en Malin- och en Maxmuckla.
Förresten, sådär mycket längre blev jag än henne med mina klackar, haha!

Det är helt sjukt

Hur jag under de senaste fem timmarna (trots störning av youtube, spotify, facebook, draw something, tumblr och 9gag) har lyckats börja på, fortsätta och skriva klart den psykologi-reflektion som jag har fruktat och därmed skjutit upp i flera veckor OCH blivit nöjd med resultatet! Nu får vi bara hoppas att läraren är det med - A here I come!!!

OMFG!!

Såg precis denna reklam här på min egen lillal blogg:
Kan det bli en bättre duo eller?? Biljetterna går dock från priset 425. Men jag måste nästan se dom iallafall. För dom är ju bäst. Ja, så får det bli! Hehe..

MUMS!

Fick denna i gårdagens lucka från mamma
 
Jag tänkte såklart spara den till pepparkaksbaket, men...
 
 
MUMS!
 

Inne från ett två och en halv timmes fyspass i detta sköna väder - har plockat in all ved för resten av året...

 
 
Det var här den låg innan, men nu är det spark-garage istället.
 
 

femtonde december är det idag, nio dagar kvar till vår julaftonsdag...

Imorse väckte mamma mig redan vid åtta för att vi skulle åka redan med niofärjan till julmarknaden. Klockan åtta. Det är mörkt vid åtta. MÖRKT. På en lördag. LÖRDAG! Det hade blåst rakt in i mitt rum hela natten eftersom det var vind från det hållet och min vägg är kasst tätad (en liten nackdel med ett trehundra årt gammal hus) (på riktigt). Först var jag helt enkelt anti att gå upp, men sen tänkte jag igenom det. Det är mörkt utan för fönstret och fullt av snö. Det är kallt i rummet med varmt under täcket, precis som vintrarna när jag var liten. Jag ska till skansens julmarknad idag. Det är nio dagar kvar till jul. Och där kom det. I typ en halv sekund, men det var där! Julpirret! Årets första julpirr.

Jaa igår fick ni ju inte veta så mycket om mitt liv

Men det var inte så mycket att berätta. Det mesta var väl att Malin och Max kom med min lucka på bussen vilket är typ gaalet stört, eftersom att inte ens jag visste att jag skulle åka med den bussen!
 
Idag har jag, mamma, pappa och Kristin farit till Skansens julmarknad och haft en suupermysig dag! Allt är så bäst på den julmarknaden! Goda dofter, fina människor och saker, GOD mat och en massa saker att köpa i julklapp till folk man tycker om. Och att snön vräkte ner tyckte iallafall inte jag och Kristin var något problem... Nu är jag iallafall hemma efter en tupplur i bilen och en otrooligt god sushimiddag. Inga bilder från dagen har jag dock, ni får nöja er med en bild från förra årets julmarknad, ej innehållande snö.
 
 

Den hemliga kallendern

Igår fick jag dagens lucka i skolan. Av min lärare. På lektionen?? HUR GÖR DU DETTA?!?!?!
 
Idag fick jag gå till pressbyrån i Bromma och hämta ut den i utbyte mot mitt namn. THE FUCK IS HAPPENING TO ME?!?!?!
 
Hihi, fast du får gärna fortsätta - jag har fett me kul!

Anledningen till varför jag inte bloggade igår

Var att jag hade en om möjligt ännu pissigare dag och gick i stort sett och la mig så fort jag kom hem. Jag tror ändå inte att ni skulle ha vilja veta av mig med det humöret jag var på. Så istället för ett förlåt för att jag inte bloggade tänkte jag ge er ett varsågod.
 
 

VI HAR BILJETTER TILL IMAGINE DRAGONS!!!


Hur ett företag kan fucka upp det för en så jävla mycket

Dålig dag idag. Eller om man jämför med min tid i tappen då en dålig dag var när typ ingen snackade med en och man kände sig som ett jävla ufo - så har det vart en jävligt bra dag. Som alltid nu för tiden. Alltså mina dåliga dagar sen jag slutade på den piss-skolan är egentligen riktigt fucking awsome dagar. Men iallafall, mina puttinuttiga anledningar till att detta var en "dålig" dag är:
 
  • Jag har världens PMS. Eller det tror jag iallafall. Jag känner mig allmänt äcklig och ful och tycker att mina kläder är gräsliga, trots att jag hade på mig samma igår och då kände mig fuckin' fabulous! Dessutom är jag überkritisk och skickar hatmejl till min hjärna när jag till exempel drar ett skämt och tycker att jag är totalt humorlös. Trots att folk skrattar.
  • Jag hann inte duscha imorse. Kan även vara därför jag kände mig äcklig. Jo, det känns mer rätt (haha, tänkte skriva rättare! Fattar ni hur jävla trött jag är??)
  • Jag gick upp halv sex imorse. För andra morgonen i rad. Var även därför jag inte duschade. Pallade liksom inte gå upp ännu en kvart tidigare... Kan även vara därför jag är så trött...
Och den absolut största anledningen till varför detta har vart en pissig dag ...
  • När jag tagit mig hela vägen från skolan till färjan för att byta buss, så kommer bussjäveln inte! Jag får vänta ett tag och har precis börjat gå, när den äntligen kommer.Så jag får springa tillbaks till busshållsplatsen och kliva ombord på bussen där busschauffören säger att bussen är trasig och ska åka in till stan igen. Sorry. THE FUCK?!?!?! Vet du hur jävla långt jag har kvar hem???? Ska jag GÅ hem nu tycker du?? Från färjan?? I minusgrader??? Och halv snöstorm?? Efter en redan pissig dag?? När jag planerat att gå och lägga mig när jag kommer hem, kommer du och säger att jag måste GÅ hem först?? Sorry.

Aja. Det fanns iallafall två bra saker med dagen som var.
  • Efter att ha vandrat i tjugo minuter kom min morbror förbifarandes, så han kunde skjutsa hem mig. Puh!
  • I skolan idag dök helt plötsligt Hanna och Eric upp med nästa lucka. I min skola bara sådär. Typ två universum krockade. KAPAAOOWW! Fina dom var iallafall som kom hela vägen till mig för att lämna en liten lucka!!
innehållet i dagens lucka

Nu har jag vart pysslig

Jag har nämligen pysslat en julklapp som jag tror någon kommer blir riktigt glad för! Fast vad det är kan jag ju inte berätta. Hihi!

Alla mina små nissar

Funderade på hur jag skulle få dagens hemliga paket, eftersom jag inte fick någon ledtråd om hur igår. Men när jag kommer hem så ligger det likt förbannat ett brev på min plats. Förstår inte hur mina små tomtenissar lyckas varenda dag! Idag fick jag iallafall ett fint brev av kuster. Jag blir så glad av den här kallendern så jag inte vet vart jag ska ta vägen!
 
 
Brevet stod på baksidan av bilden som kuster haft hängandes på sin vägg :)
 

Sociologin var inställd idag.

Precis som den var förra veckan. Och veckan innan dess. Och dettvå måndagarna innan dess var jag sjuk hehe. Ingen sociologi för mig på fem veckor alltså. Och alla verkar ha fått något sorts arbete som de har jobbat med när vu fått ledigt. Men det har inte jag fått... Jaja. Jag kom iallafall hem klockan tolv och satte mig direkt för att översätta flickan med svavelstickorna till tyska (typ den finaste saga som existerar!!). Vi fick i uppgift att översätta en saga till tyska för två veckor sen och imorn ska det redovisas och jag hade inte börjat, så det var ganska pressat. Men jag satte mig iallafall ner och började och en och en halv timme senare tack vare te och google translate - var jag klar! Vad ska jag göra nu hela kvällen liksom?? Ska kanske testa den där grejen jag hört om så många gånger, slappa ska den tydligen kallas.. Jo, men så gör jag! Vi får se hur det går.

Zumban igår blev .. ja, speciell!

Det var bara Malin och Max som kom så vi flummade mer runt än faktiskt tränade. Fast det blev en hel del träning också! Övrigt fyllde vi hembygdsgårdens golv med popcorn och rullade oss i snön i bara mjukisar och uppdragna linnen. Otroligt kul - och mysigt! Och kallt hehe...
 
 
Hanna och popcorn.

Sista zumban för i år nu - tagga!


egoboost

Idag har GalenpAnna vart här och förgyllt min värld. Shit vad jag älskar denna människa! Vi har suttit och knåpat (och med vi menar jag såklart hon) på en ny header hit till bloggen tillsammans med en massa härligt snack! Men headern blev inte klar så den får ni se först om ett tag, hihi. Hon gav mig även dagens lucka i den hemliga kallendern, jag fick en Merci och så grymt jävla fina vykort som hon ritat själv. Att vara med henne är som en ren fucking egoboost!
 
 
Det känns nästan pinsamt att skriva ett fånigt inlägg till henne här, men jag vet inte vad annat jag ska göra. Så såhär fick det bli. Japp.

Nu ska jag iväg på kalas

 

Eric copyrightade mig. Tydligen är jag unik...


Vinterdepression

Det är en sak som jag verkligen inte förstår mig på. Vinterdepression alltså. Vad är det som gör en ledsen med vintern? Det otroligt fina landskapet? De mysiga tjocktröjorna? Tända ljus på middagsbordet? Jag kan inte se problemet. Jag vet att dagarna blir kortare, men nätterna blir ju också längre! Jag har liksom en ursäkt för att gå och lägga mig vid sjutiden (en ursäkt jag har använt mig av flitigt senaste veckorna) och att ha tända ljus i hela huset. "Men det är ju kväll nu". Enligt mig är vinterdepression bara en dålig ursäkt för att få gå runt och vara tjurig halva året. Om dagarna nu är så korta så får vi ju passa på att ta ut vår energi extra när solen väl är uppe.
Dessutom kan jag inte förstå hur någon klarar av att vara på dåligt humör såhär runt jul. Personligen har jag nog aldrig upplevt en sån kärleksfull period som de senaste veckorna! Alla vänner är bara bäst och jag njuter av varenda minut! Man verkligen känner hur den där riktiga kärleken sprids som de sjunger om i alla uttjatade jullåtar och schlagerhits. Jag vill bara säga till mina vänner att jag älskar dom. På riktigt. Och att jag är så jävla glad över att ni finns i mitt liv! Jag lovar att försöka gottgöra er för att ni helt enkelt är bäst. I typ resten av mitt liv. Puss!

Historieätarna!!




Madde å Nathalie ringde mig på skype för att få hjälp med psykologin

Men det spårade lite..
 
Här framför de Euphoria-dansen  för mig
 
Och här.. ja ja vet faktiskt inte riktigt vad de gör...

Vilket trevligt sätt att säga: du måste uppdatera och vänta i typ hundra år på!

"Ett ögonblick, vi förbättrar din Skype-upplevelse..." haha!
 

Försökte ta mig till skolan idag

Men gav upp vid färjan där bussen inte kom, kände inte riktigt för att göra min två timmar långa resa ännu längre.. Jag vände och drog hem igen och där är var jag spenderat dagen. Jag har verkligen inte gjort någonting. Jag har stirrat på teven, byggt en snölykta, skottat och ätit alla godsaker i hela huset. Men sanningen är att jag inte vet om jag skulle stannat hela dagen i skolan iallafall, för jag har vart helt seg hela dagen!
 
 

Alla som har femton grader inomhus räcker upp en hand!

 
 
Va?? Du med?? Haj fajv!
 
Btw, webcamen fastnade när jag var i denna position - I'm sexy and I know it!
 

NU är jag hemma

trots att jag slutar först om en och en halv timme. Anledning? Kolla ut genom fönstret! För er som bor typ under jorden kan jag meddela er att det råder fullt snökaos i vår vackra huvudstad. Asså FULLT! En decimeter snö på E4an, E18 avstängt, i stort sätt alla stockholms småvägar är blockerade av trafikolyckor eller brist av plogning - eller både och, de gick ut på radio med att alla elever som bor på Mälaröarna (som jag) borde försöka ta sig hem nu genast innan det blir ännu värre, alla busslinjer som börjar på 2,4 och 8 är helt indragna och snön den bara fortsätter vräka ner. Shit vad härligt!
 
Pappa ringde mig vid tolv och berättade att han skulle åka hem nu typ innan färjan går sönder också av den extrema blåsten och berättade att han tar med mig oavsett jag vill eller inte, men han behövde inte direkt övertala mig att dra tolv från skolan under min längsta dag!
 
Så nu, två timmar senare är vi äntligen hemma och jag sitter här vid datorn med en kopp julte från min hemliga tomtenisse och äter lussebullar. Men jag ska faktiskt plugga! Snart...
 
Fick en snölykta i dagens lucka från lillkusins kallender, tycker hon har lyckats tajma den rätt så bra...
 

Emmm.. jaa..


What is happening to the world?

Kollade precis på Filip Winthers julkallender på youtube, och han avslutar med att fråga "Vilken är din favorit jul-film?" och dessa är kommentarerna
 
Kan inte det svenska folket stava längre?? Det stavas ju som det fucking låter! Grinchen. G-R-I-N-C-H-E-N-! GRINCHEN!!

Fick min favoritchoklad av min hemliga julkallender-person

Perfekt till engelska-plugget!

Hihi

Jag har en idé.

Jag och mamma har bakat lussekatter och -bullar!




Köpte med mig en påse studiemotivation på vägen hem..




Dec. 02, 2012

Det här har vart en riktigt supermysig julhelg! Den började med en perfekt övernattning hemma hos Nathalie med värsta snöfallet. Sen hem där vi högg gran och decemberpyntning och sen mys med släkten. Idag var vi ute i snön och vandrade till kyrkans adventsfirande och öns julmarknad som också var helt perfekt. Det känns nästan som om julen redan är här - å vad mysigt!

Jag fick en mugg av den hemliga personen...

:D

Ett december-mysterium

Jag vet att jag bara tjatar på om en massa julkallendrar, men såhär är läget: I år trodde jag att jag knappt skulle ha någon julkallender, men tji fick jag. jag har som sagt fått en chokladkalender av mamma och pappa, en hemmagjord av matilda, tv- och radiokallendern och en gratis ica-kallender (hihi). Sen har jag också fått en hög med kuvert vilka jag får öppna ett i taget innehållandes bilder från syster att lägga i den plast-foto-grejen jag har hängandes på väggen och en presentkallender av mamma som jag brukar få men inte förväntade mig i år - urmysigt!
 
 
 
 
 
Men så inatt när jag låg och sov hittade jag ett paket och ett kuvert i min säng. Imorse öppnade jag dom och i paketet var det en lussebulle och i kuvertet en lapp där det stod att jag typ skulle leta efter något som dansar.. Det sjuka är att jag inte har någon aning om vem som har gjort det... Det är ett typiskt Lisa-påhitt, men av henne har jag ju redan en kallender, plus att hon är sjuttio mil härifrån? Och texten såg ut som Malins handstil, men hon brukar inte direkt göra julkallendrar. Det stod också att jag kommer få lappar av olika personer... Det här e fett sjukt och jag har ingen aning om vem som har gjort det - ett decembermysterium helt enkelt!

första december är det idag, tjugotre dagar kvar till vår julaftons dag

Kom hem tolv idag till advents-myset här hemma aka städning. Men den gick faktiskt att ta sig igenom på en och en halv timme och nu är det rent och fint här hemma. Efter det har vi bara mysat till det här hemma. Vi har huggit gran, tagit upp adventsstjärnor och ljusstakar och fixat och jag har öppnat alla mina julkallendrar, vilka har blivit väldigt många.
 
 
 

Walking in a winter wonderland

Jettemysig gårdag! Först barnvakt dårå som sagt vilket var helvetet personifierat - bra att jag får bra betalt iallafall! Men sen hos Nathalie var det hur mysigt som hellst!! Vi (jag) åt pannkakstårta och såg på Grveheolm (originalet!).
 
 
 
Och sen när vi skulle dra, var klockan bara nio på morgonen och det var helt stilla och mysigt och snöigt och man var ute och vandrade med en massa sköna människor och jag var bara lycklig. Supermysig morgon!

RSS 2.0