Nu är jag färdigpackad och klar

Imorn drar jag direkt från skolan till Sollentuna för att hämtas upp av familjen, därefter riktar vi motorhuvuden mot Norrland och sommarstugan. Jag kommer hem igen nästa fredag och ska försöka mobiluppdatera om det är möjligt (Norrlands internet ni vet..). Tills dess får jag önska er ett killer lov!
 
Puss och kram från Emma!
 
 

Resultatet

Åh vad mysigt det är att umgås med min kära kuster! Vi lyckades ta hundrasextiobilder, på fyra locations och med massor av skratt. Vi var inte direkt så seriösa i år, men jag tyckte det blev fina bilder iallafall! (Och ja, vissa är i desperat behov av lite photoshopping, men det hinner jag ändå inte med nu..)
 
 
 
 
 
 
 
Asså mina ben hahaha!
 
 
Och nej, hon ramlar inte, men det ser verkligen så ut!
 
 
 
Work dat house!
 
 
 
 
Min nya favoritbild! Typ ever!

Leediig!!

Idag är alla mina lektioner inställda (vilket jag tack och lov fick reda på i god tid!). Så jag har verkligen sovit ut och tagit det lugnt. Sen var planen att jag skulle skriva klart den del av engelska-uppsatsen som ska in imorn, men tydligen har jag glömt mejla dokumentet till mig själv, så jag har lekt lite i paint och förberett för julkallender-tillverkningen (nej det är inte tjuvstart, det är i förebyggande syfte!). Snart ska jag möta upp kuster för att äntligen ta årets höst-bilder som har vart en liten tradition vi haft men som har hamnat i skymundan i år. Jag har det bra, hoppas ni också har det! Puss!
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från tidigare år..

Två randomz

Skolans nya datorer som är väldigt börjbara...
Sjuk tweet...

Här kommer gårdagens fångst

Igår for jag och Kristin då till Kista efter skolan för att slösa en massa pengar - och jag tycker allt att vi lyckades ganska bra!
 
 
 

Vi laddade upp med mumsig middag.
Och på grund av sjuukt långa köer så var jag hemma strax efter åtta, med dessa nyinhandlade plagg, förlåt på förhand för vissa väldigt dåliga bilder..
En mörkblå stickad tröja från Cubus 199:-
 
BH från Cubus 149:-
 
Jeans Cubus 99:-
 
T-Shirt Gina Tricot 50:-
 
T-Shirt H&M 50:-
 
 
 

Idag har jag och Kristin shoppat

Bilder får ni se imorn.

När man analyserar Alice i Underlandet i skolan blir man fett djup, här får ni lite fina quotes.

“I can't go back to yesterday because I was a different person then.” 
 
“Begin at the beginning," the King said, very gravely, "and go on till you come to the end: then stop.” 
 
“If I had a world of my own, everything would be nonsense. Nothing would be what it is, because everything would be what it isn't. And contrary wise, what is, it wouldn't be. And what it wouldn't be, it would. You see?” 
 
“Mad Hatter: “Why is a raven like a writing-desk?”
“Have you guessed the riddle yet?” the Hatter said, turning to Alice again.
“No, I give it up,” Alice replied: “What’s the answer?”
“I haven’t the slightest idea,” said the Hatter” 
 
“Why it's simply impassible!
Alice: Why, don't you mean impossible?
Door: No, I do mean impassible. (chuckles) Nothing's impossible!” 
 

Nu har jag beställt min studentmössaaaa

Nu är den äntligen beställd, och nu är det bara åtta månader tills det är dags att springa ut i den. Lite failat att jag råkade skriva år 2013 på champangeglaset trots att det kommer vara 2014 när vi springer ut och att jag upptäckte det preciis när beställningen var klar. Men så får det vara, champangen kommer nog drickas iallafall, hihi.
 
Jag vet inte riktigt vart man ska skriva var, och att googla hjälpte inte direkt heller. Det fick bli Emma * Nordemo fram, 3a bak och Individerna under skärmen. Stenen och strimman är mörkblå för samlinjen och i fodret körde jag på den klassiska gul/blå.
 
Alltså kommer jag om åtta månader se ut såhär:
 
 

Vi är med på klubb blå's hemsida!

 

Och han ska heta Totte!

Träffade på en Irländsk Varghund på tunnelbanan igår också. Den absolut mest majestätiska, coola och största hund som existerar. Jag blev alldeles lyrisk och kunde inte annat än stirra på den i typ en halvtimme. Jag drömmer om att skaffa en när jag blir vuxen, måste bara se till att jag har plats för den först hehe..
 
 
 
 

Halsbaaaand!

Jag köpte ett nytt halsband igår också (som jag tyvärr inte använde på kvällen..) men som jag idag inte vågade knöggla ner i väskan då det skulle trassla sig. Jag fick helt plötsligt matcha in halsbandet med min högst glamourösa outfit!
 
 
Å mjukisar till!
 
#Fashionblogger
 

Alltså gårdagen...

Jag och mina vänner har vart i extas hela morgonen från efterdyningarna av igår. Kvällen var nog bland det allra roligaste jag någonsin vart med om. Det var underskott av tjejer på klubben och i och med att vi var ett tjejgäng på fem pers var det en ständig ström av killar vi vårt bord, drinkar som bjöds på, danser, kyssar och utbytta telefonnummer. Vi hade mest tänkt gå ut för att kolla läget, ta någon drink och sen fara hem, men det slutade med att vi stannade kvar till stängningsdags och sen blev inbjudna till två efterfester hos diverse killgäng. Dock kände vi att vi skulle ta det lite lugnt så vi for hem till Kristin (Madde och Michaela drog runt två-tiden hem till sig) och var framme halv fem. Sen låg vi och diskuterade kvällen fram till halv sex då vi tillslut somnade.
 
 
Påväg ut.
 
Och väl där. Detta är alla bilder jag har från kvällen.
 
Imorse vaknade vi sjukt nog klockan elva på grymt bra humör och energiska. Alla var jättesugna på Donken så vi for in och åt lite dagen-efter-mat. Mums!
 
 
Det var den kvällen/natten/morgonen det.

söndag 19 oktober

Jag tror inte jag har något speciellt att berätta om gårdagen.. Vi hade redovisning i svenskan, håltimme där vi gick för att prova typ alla kläder i tumblr-store och sen mental träning innan jag och Malin gjorde sällskap hem. Och sen blev det tv-fredag med familjen.
 
Imorse sov jag ut ordentligt och gjorde fin-frukost. Mannagrynsgröt med kokos, russsin och kanel och sen ägg-macka till det, mums!
 
 
Idag ska jag vara barnvakt och sen åka till Kristin och göra mig i ordning tillsammans med Nathalie och Madde och sen drar vi ut och klubbar. Behöver jag nämna att jag är taggad?

Stackaaars Hälgfrid!

Idag fick vi betygen från Kommunikationprovet och jag fick AAAA!!! Läraren kanske inte hatar mig trots allt! Sen hade vi håltimme då vi satt och panikpluggade innan filosofiprovet som sen faktiskt gick rätt så bra.
 
 
På vägen hem fick jag sen sällskap med kuster och vid Bromma joinade Hanna och vid tappen joinade Emma. När Malin sen gick av vid färjan för att vandra hem genom skogen bestämde jag mig för att vandra med henne, det var ju trots allt fint väder. Det blev en supermysig promenad där vi bland annat stötte på två älgar.. Som jag sen hördes skjutas... Övrigt har det vart en bra dag.
 
Ena älgen.

Min crush började följa mig på twitter idag, funderade på att twittra detta..

 
Mest för att se hur han reagera. Men sen tänkte jag näe, kanske inte, haha!

How to improve your självkänsla!

Idag var det sovmorgon och det var gött. Jag vaknade på bra humör, tog det lugnt under morgonen, åt mannagrynsgröt med russin, kokos och kanel till frukost och for vid tio in mot stan. Halv tolv mötte jag upp Kristin i Bromma och vi gick lite ärenden runt stan. När vi var klara började vi först om en och en halv timme så vi tog en mys-fika i Odenplan.
 
 
 
Hahaha!
 
Sen for vi in till dagens enda (och flummiga) lektion - mental träning där vi fick klippa och klistra. Vi skulle göra affischer med tipps på hur man förbättrar sin självkänsla. De andra grupperna tog typ ett färgglatt A4 och skrev en lista med punkter, jag tror vi överdrev lite med vår affisch..
 
 
"En clown har spytt på vårt arbete"
 
Här är slutresultatet. Det är jag som ritat streckgubbarna och i pratbubblan står det "Hur får jag bättre självkänsla?". Jag tycker hela affischen blev hur fin som hellst! Klart bättre än ett grönt A4!

Igår

  • Hade vi prov i kommunikation. Första frågan var "Vad är kommunikation" och allt jag tänkte var fuck och hej jag får jobba på Donken resten av mitt liv. Men resten var faktiskt rätt så lätt så jag hoppas jag slipper det.
  • Såg jag och kuster väärldens sööötaste Dalmatin på tunnelbanan och satt och aaaww-ade från Bromma till T-centralen.
     
     
  • Rev vi papper för att roa oss när vi slutat skolan.
 
  • Sen slutade vi riva papper och spontan-gick på bio och såg Familjetrippen istället. Så grymt jävla rolig film! Hat nog aldrig skrattat så mycket till en film haha! REKOMMENDERAS!
     
     
     
    • Sen mötte jag upp Viktor för att fika. Det var kul att träffas igen och jag fick skratta massor.
    • Sen kom jag tillsist hem och träffade på världens mysigaste missa som låg och väntade på mig i sängen.
       

Åh nu har jag tränat och mår så där äckligt jävla bra



Dock mår inte mitt knä alls lika bra...

Men nu ska jag sova. Tack för idag, puss!


För vem vill inte ha morötter på sin iPhone?

Har vart inne på Caseable och dregglat lite. Morötterna påminner om mina och Hannas dagar i trädgården massor av somrar, kasettbandet om min och systers uppväxt på 90-talet med Sune-band i bandspelaren istället för gonattsaga, Laman är ju bara sååå cool och den sista är ju bara för underbar!
 
 
 
 
 
 

En applåd till SVT

Många av mina vänner vet att jag älskar SVTs ungdomsserier, och jag vet att det är meningen att jag ska låtsas vara stor och cool och vuxen, men det är jag inte och jag tänker inte låtsas någonting. Under grymt många år har jag älskat de serier SVT slänger ur sig någon gång om året, och om ni inte följt någon av dessa tycker jag bara synd om er.
  • Guds Tre Flickor
  • Svaleskär
  • Williams Lista
  • Portkod 1321
  • Barnen på Luna
  • Värsta vännerna
  • Olivia Twist
Och självklart många, många fler. Jag vet att det inte är så bra skådisar eller handling, men jag kan inte annat än älska dom tafatta dialogerna och ungdomarna. Och nu så har det kommit ut en till på svtplay. Tio minuter i veckan, utspelar sig i ett stall, förutsägbara händelser, överdrivna karaktärer och samma skådis som i Svaleskär - jag vet att jag kommer kolla! Klicka på bilden för att se första avsnittet.
 

Mys-söndag

Idag har jag och syster haft en riktig mysdag. Chillat, sett på Simon och ekarna (finns det någon sexigare än Bill på denna jord??) och pysslat. Bland annat har vi målat på ljus.
 
Japp. Det är typ vad jag gjort idag.
 

Myslördag

Igår var det krocketturnering Sverige- Norge här i släkten. Sen klassisk släktmiddag hos morbror och en helt fantastisk mysig kväll!
 
Mormor var typ helt sjukt bra på det där med krocket.
 
Och pappa med.
 
Jag och Malin var bättre på att posa.
 
Lisa och Matilda var bra på att sola.
 
Lea var bra på att se söt ut.
 
 
Jag behöver inte berätta hur det slutade, men jag kan berätta om ett nytt uttryck jag myntade. "Ettan förlora, tvåan förlorade lite till, trean var sämst och SEN KOM FYRORNAAA!!

Mysfredag

På fredagar har vi typ världens längsta håltimme och istället för att bara sitta och glo bestämde sig jag och Madde oss för att joina Julia som skulle åka och se på hästgrejer. Varken jag eller Madde är intresserade av hästar, men vi flummade runt i affären och hade det trevligt iallafall och vi hade en riktigt bra håltimme. På vägen tillbaks hittade vi dessutom världens bästa affär. Men jag tänker inte berätta vad den heter, för då kommer alla börja handla där, mohahaha!
 
 
Jag och Madde hittade snyggaste outfiten ever (Lite Nikki Lauda-inspirerad om ni sett Svaleskär).
Jag och Madde testade cowboy-hattar i hästaffären. Grymt coola är vi!
 
Sen var jag barnvakt under kvällen och jag blev grymt glatt överraskad då kvällen gick förbi och jag inte en enda gång kände mig självmordsbenägen eller vill ändra aga-lagarna. Så på bra humör skuttade jag sen hem till Kristin där vi hade en jättemysig kvälll med massor av tjöt, youtubevideos och världens godaste efterrätt - vaniljkesella, hallon och digestive!
 
 
 
 

Fuskit jue

Jag tog en runda i stan idag för att leta efter en snygg ring till mitt översta hål i örat men hittade inget. Lagom irriterande att H&M har skitmånga earcuffs och snygga uppe-på-örat-prydnader för dem som inte har hål där utan bara fuskar.
 
 
 

Fett värt

När jag satt på bussen hem såg jag ut genom fönstret och tänkte herregud vad skönt det skulle vara att jogga. Men eftersom jag vart krasslig i veckan och att mitt knä dampar sen zumban i måndags så var det av kartan. Men när norrmännen sen messade och frågade om jag ville följa med på Aerobicsen kunde man ju faktiskt inte tacka nej! Så jag struntade i näsan och bandagerade knät, och nu har jag skuttat runt i Adelsö hembygdsgård en timme i ren lycka. Fett värt.Vi får bara hoppas att det fortsätter vara det imorgon hehe..

En vecka - woho!

Idag har jag tagit mig igenom en vecka utan kakor, godis och läsk vilket jag är larvigt stolt över. Det har blivit så mycket av den varan på sistone så jag bestämde mig för att hålla mig nyttig fram till december då man ändå kommer pressa i sig lussebullar, pepparkakor och varm choklad! Men idag har jag som sagt klarat en vecka och det känns inte alls svårt att hålla nu när jag är bestämd och har ett klart mål. Jag firade med att köpa en smoothie och lite cashewnötter (som inte är godis!)
 
 

Man blir nästan lite rädd

Idag har det vart folk i skolan som berättar om studentmössor. Herregud vad mycket man kan välja på! Det är som på Subway - fast värre. Vilken form vill du ha på mössan? Vilken färg vill du ha innuti den? Vilken modell vill du ha? Vilken text vill du ha fram? Vilken text vill du ha bak? Vilken text vill du ha under skärmen? Vilket material vill du ha skärmen i? Vilken färg vill du ha på stenen? Vilken sten vill du ha? Vad vill du ha runt stenen? Vill du ha en kortficka i mössan? Vill du ha ett skydd till mössan? Vill du ha bröd på? Med extra oliver? Och strössel på?
 
Ja lite så var det. Att det dessutom kostar minst tusen kronor för en mössa man ska ha en endaste liten dag är ännu konstigare. Men det var faktiskt rätt så kul att sitta och knåpa och jag är rätt så nöjd med mina val. Vill bara hitta något riktigt bra att gravera in under skärmen. Möjligtvis "Världens sämst klass" eller "Individerna" som jag och mina vänner kallar oss själva efter en lek vi gjorde i ettan. Eller något roligt internskämt, typ "Bryt upp, bryt upp!, den nya dagen gryr, oändligt är vårt stora äventyr" (skåda att jag skrev internskämt innan och inte förväntar er att förstå).
 
Men det känns ändå så konstigt. Om mindre än ett år är det dags att ta på oss dem. Då är det dags att springa ut ur skolan med vita kläder och skåla i champangeglas och gråta av lycka fast av saknad och krama hejdå till lärarna och åka på ens egna flak och ha studentskiva och ha fått stipendium för bästa eleven ever och bla bla bla. Och så helt plötsligt var gymnasiet över. Tre år har flygit förbi och man är en helt annan människa samtidigt som man är mer sig själv än någonsin. Och det är dags att ta över världen. Man blir nästan lite rädd. Jag är så inte redo. Inte än.
 
 

Det är svårt att vara ledsen när man har så fina vänner!

Gårdagskvällen gick mest ut på att bråka med mina föräldrar och med tanke på min plötsliga feber så var jag inte direkt taggad på att gå till skolan idag, men tack vare en promenad med finaste Julia, skratt med bästa Madde, Sushi-äventyr i skogen med underbaraste Kristin och dessutom ett mysigt telefonsamtal med fantastiskaste Hanna, så kom jag hem med riktigt bra humör!
 
 
 
 
 

Everyday I'm tumblin'

Nu har jag skapat en ny tumblr. Busigt med tanke på att jag aldrig uppdaterar min gamla, men tänkte göra denna lite anorlunda. Den förra var bara jag som rebloggade en massa roliga saker, vilket jag tänker fortsätta göra. Min nya är gjord för lite wanna-be-hipster inlägg med nå instagram-filter och fina ord. Ja, ni känner till typen, och nej jag försöker inte vara hipster utan kände mer att jag hade en massa fina bilder som bara låg och skräpade, så varför inte ta upp dom där? Följ gärna om ni vill! Du kommer dit när du klickar HÄÄÄÄR!

Karma will find you and bite you in the motherfucking ass!

Bara för att jag igår skröt om att jag inte var sjuk än trots att de flesta är det, så vaknade jag i morse med öm hals, tugnt huvud och rinnande näsa. Jag släpade mig igenom dagen och här hemma säger termometern 38.0. Vi får se om jag tar mig till skolan imorn, allt jag missar är mental träning (rolig men flummig) och mössprovning inför studenten. Ska vara barnvakt på fredag och hade hoppats på utgång efter, så då vill jag verkligen vara frisk!
 
Övrigt köpte jag en banan med en Minion på idag - och då blev allt självklart lite bättre.
 
Och så fick jag sällskap av denna fantastiskt vackra varelse (Hanna alltså, höhö) och Maxen på bussen, så mycket kunde ju ha vart värre.
 

Zumba lece ece eh oh oh oh


Idag är det zumba som jag håller ensam för Hanna är sjuk. Här får ni iallafall en obligatorisk fjortis-innan-träningen-på-toaletten-bild.

Myspromenad

 
 
 
 
 
 
 
 
Vi tog lite vatten ur ungdomens källa också-

Lugn söndag

Just nu är jag ledsen på syster så jag bestämde mig för att kontakta mina norrmän som är på ön för närvarande och sno världens bästa vovve för en promenad som tröst. Tyvärr var dom redan ute med vovven men dom lovade att komma förbi med henne när dom var klara så fick jag sno henne då, så nu sitter jag och väntiläntar. Egentligen borde jag plugga just nu inför provet på tisdag, men hittar inte boken så det får bli såhär i stället.
 
 

Nu ska vi till mormor på lördagsmiddag

Så jag måste ta av mig mina skööna mjukisar och byta till jeans.
 
Men sen får vi kroppkakor till middag så det gör absolut ingenting!!!!
 
 Såhär blev håret förresten.

Det är för bra nu, sitter på pianot mellan flaskor, glas och fimpar

Gårdagskvällen spenderades med Julia, Kristin och Nathalie på Värmdö och vi hade en oförglömlig kväll på många sätt, haha! Nu mår jag bra igen, det är fånigt hur mitt humör växlar upp och ner men just nu har jag inga problem i världen, så det är bara att passa på och njuta.
 
Påväg ut åt vi bullar, fast Julia trotsade högtidsdagen och åt munkar, hur fel är inte det??
 
 
 
Sen skulle vi köra anden i glaset, men vi fick inte kontakt med några andar.
 
Så vi lagade middag istället.
 
Och spelade lite spel (Jag och Kristin blev ju lätt sagt krossade..)
 
Och sen fortsatte kvällen på ett kanske lite midre milt sätt, men fortfarande gryyymt roligt. Jag hade i alla fall en sån fantastisk kväll och jag har bara suttit och lett hela vägen hem (tre och en halv timme..).
 

Tummen upp för Maggios nya låtar förresten

 
Mörkt är min favorit. Detta gör i alla fall plugget lite bättre :)

Ännu en ovärd dag

Andra lektionen idag var inställd så vi hade bara en timmes lektion som inte ens var lärarledd. Jag hade ju lika gärna bara fått sova ut och sen plugga hela dagen hemma. Jag for i alla fall hem efter skolan och vilade lite. Sen vid halv fyra började plugga och nu håller jag fortfarande på, fem timmar senare. Mycket har jag kvar också och uppsatserna ska in redan imorn. Men jag har trots allt en tre timmars håltimme imorn och Julia lovade att hjälpa mig, så jag kanske hinner göra klart dom då, för snart orkar varken min kropp, mina ögon eller min hjärna mer.
 
Övrigt då? Jo, pappa bjöd på lunch på krogen.
 
Stig-Helmer joinade på bussen.
 
Och jag failade hårt med att använda markeringspenna på bussen...

Ovärd dag, men helt okej ändå.

Idag var det tårtbakartävling om utspringningspoäng i skolan och jag offrade min sovmorgon för detta och jag gick upp sex istället för nio, for sju istället för tio och började halv elva istället för två. Hur många andra kämpade för klassens skull då? Två. De andra var för bekväma för att ge upp sin sovmorgon. Schysst. Sen fick jag sitta i skolan och göra ingenting, delvis ensam, fram tills lektionen skulle börja två. Fast det gjorde den inte.För den var inställd. Alltså: Hur länge har jag vart i skolan idag? Fem timmar. Hur många lektioner har jag haft? Inga. Hur länge har jag vart hemmifrån? Elva timmar. Var det värt det? Absolut inte! Fattar inte att jag gav upp en helt ledig dag för en klass som ändå inte bryr sig.
 
Men det blev ju rätt så bra i alla fall. Vårat lag på tre personer lyckades komma på tredje plats av fem, trots att alla andras lag bestod av tio-femton personer. Plus att vi sen fick dela på all tårta som blev över (hihi). Och efter for jag och Kristin till Vällingby där jag klippte mig och vi sen fikade. Så helt värdo var dagen inte, bara nästan.
 

 
Vår tårta
 
Delvis äten tårta
 
Jätteäten tårta!

Färgar ögonbrynen

 
 
 
 
 
 

När jag kom hem idag låg detta paket och väntade på mig

Äntligen har mitt smink kommit!
 
Jag testade lite och är nästan rädd att foundationen är för ljus (ironin i mitt liv!) men den gröna concealern var jättebra, och jag hittade dessutom en gammal brun mineralfoundation som kommit med någon tidning. När jag blandade i den lite i fejjan så blev det mindre blekt.
 
 

Före (förlåt för dålig bild!)
 
 
 
Efter.
 
Rätt så nöjd i alla fall. Får testa i skolan i några dagar och se hur det känns. Att den är bekväm och för min hud är i alla fall självklart!

En efter-skolan-sushi är ju ett måste en tisdag som den här!

 
Det är bra att ha en kompis som är lika sushi-galen som jag. Eller kanske värre. Jag tror vi triggar varandra. Gott är det iallafall!

RSS 2.0