Idag har jag tagit ledigt

Väldigt välbehövt och det har blivit en väldigt bra dag. Jag har pluggat, ätit, sovit, promenerat, friskat till mig, planerat och gjort ett födelsedagskort till mamma som fyller år idag. Har lite kvar på min att-göra-lista men tycker att jag har vart riktigt duktig i alla fall!
 
 
Såhär såg jag ut på min promenad.
 
Och dom här bäarna träffade jag på.
 
 

Såg precis Veronica Maggios musikvideo till Sergels torg

 
 
Är det bara jag som tycker det är konstigt att den inte en enda gång under videon utspelar sig på Sergels Torg?

Pimp yah phone!

Jag har pimpat mitt iPhone skal med den namnskyllt lillkusin gjorde åt mig i lördags. Tyckte det blev fint.
 
Innan
 
Efter. Pretty, I know!
 

Nä nu har det vart alldeles för deppigt på sistone, nu får vi fixa till det!

Tacka vet jag 9gag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa får någon gärna göra till mig när jag slipper vara nyttig längre på söndag!
 
 
 
 

Hur skulle man klara sig utan vänner?

Har egentligen haft en rätt pissig dag, men då är det så där superbra med mina fina vänner. Först följde Kristin med mig in på Donken för att fördriva tid tills min buss gick. Hon fick mig att hitta saker, så som den här helgen, att se fram emot och tunneln känns inte alls lika mörk längre.
 
 
Sen hittade jag Hanna och Eric på busshållsplatsen och de hjälpt mig att skratta åt alla idiotiska saker jag gör, delade med sig av en händelserik helg och plötsligt så märker man att man har det jävligt bra i alla fall.
 
 
(Funderar dock på att vara hemma imorn för att catcha up lite i skolan och äntligen bli av med den här jävla förkylningen, tror det är en bra plan.)
 
Men allmänt nu (med stor risk att låta alldeles för smörig) samtidigt som jag längtar ihjäl mig för att komma här ifrån så vet jag verkligen inte hur jag ska klara mig utan alla ni fina. Vilka ska skratta åt mig när jag är korkad och vilka ska lyfta upp mig när jag är ledsen när jag inte längre är här? Tiden går ju så äckligt fort. Om en månad är det här året och terminen över. Då dröjer det sex ynka månader tills allt är över och aldrig kommer bli detsamma igen. Usch.

Direkt från min dagbok.

Jag är så jävla snurrig.
 
Gillar jag honom? Borde jag kontakta honom? Eller gillar jag han andra? Ser jag fram emot att träffa honom? Ska jag sova hos faster på fredag? Eller hos Kristin? Ska jag supa skallen av mig i helgen? Eller ta det lugnt? Vad ska jag packa? Ska jag stå på öppna huset? Ska jag fortsätta ljuga för mamma och pappa? Ligger jag i fas? Vart ligger jag efter? När blir jag frisk? Är jag en dålig vän som låter Hanna ta hand om xumban två veckor i rad? Kommer hon bli glad för julklappen? Hur blev jag skyldig alla en massa pengar? Hur blev jag av med alla mina pengar? När kommer det nya pengar? Hur mycket? Ska jag låna från mina sparpengar igen? Hur hamnade min telefonräkning som aldrig vart över 249 kronor helt plötsligt på 500 spänn? Skäms en vän över mig? Är hon arg för vad jag gjorde? Hur har jag lyckats tappa bort tre busskort på två veckor? Jag som aldrig tappat bort busskort förr. Hur kan min mobil ha 2% batteri kvar? Snurrar jag sönder? Pallar folk ens med det? Jävla piss.
 
Förlåt för ångestinlägg. Vet inte vad jag gör ens.

Jag såg en film igår som hette "Drive me crazy"

Den var gammal och mysig och påminde en hel del om 10 orsaker att hata dig, vilken är min absoluta favoritfilm. Men det var inte det som var det jag tänkte ta upp här, det jag tänkte snacka om var skådisarna. Massor av skådisar som var med i den här filmen är nämligen mycket kända nu - men var okända då. Det är som att se bebisfilmer av folk som nu alla vet vilka det är. Tänkte försöka bevisa detta lite...
 
 
Först har vi här trailern - ni kanske kände igen lite folk, men om inte...
 
Först har vi huvudpersonen, spelad av Nicole Maris, som också spelade Sabrina Tonårshäxan.
 
 
Sen har vi nästa huvudperson, spelad av Adrian Grenier, han kände ni nog igen. Om inte från hans roll i Djävulen bär Prada, så kanske från hans egna serie Entourage, eller allt annat han vart med i...
 
 
Nu.
 
Sen har vi Ali Larter, som nu spelar Niki/Jessica i Heroes.
 
Hon spelade någon sorts djurrättsaktivist...
 
Nu.
 
Och sen blev jag även glad att se Susan May Pratt som spelar bästa vännen både i den här filmen, och i 10 orsaker!
 
 
 
Och allra sist har vi Kristy Wu som bland annat spelat i Flight 29 Down. Jag hittade dock ingen bild av henne från den här filmen då hon hade en ganska liten roll, men hon spelade typ punkare vilket roade mig oerhört då hon typ är oskuldsfullheten personifierad i Flight 29 Down...
 
 
Sen måste jag ju bara nämna kläderna också. Och frisyrerna! Man kan inte annat skratta åt vad de har på sig, scen in och scen ut, det är hemskt att veta att vi snart kommer skratta likadant åt vad vi har på oss nu!
 
 
 
Förlåt att inlägget blev till typ en uppsats, ville bara dela med mig lite av mina skratt och förvåningar efter den här filmen. Puss och kram!

Allsång på krogen

Allsången var faktiskt rolig och jag lyckades övertyga min pappa om att det var oetiskt att tvinga ut en febrig unge på en cykel i slutet av november, så det löste ju sig det med.
 
Pappa
 
Och syster

Hejhopp

Fredags-kvällen var trevlans och gymnasiemässan var grymt mycket roligare igår än i torsdags. Det är så roligt att träffa små nior som man verkligen kan inspirera och peppa. Jag fick en hel del att lova att gå på öppna huset vilket var mitt mål. Kommer man till min skola fattar man vad jag menar när jag säger mys och samhörighet.
 
Nathalie showar off våra extremt coola tröjor medan jag äter hennes hår.
 
Sen tröttna jag på hår och vi tog oss en hamburgare istället.
 
 
Sen var det middag hemma hos faster med massor av mumsig mat och sen for vi hem och jag däckade direkt. Idag mår jag sämre än jag gjort de senaste dagarna och snoret flödar, men jag har ändå fått lite gymnasiearbete gjort och det är skönt.
 
Efterräts-tårta hos faster.
 
Idag kommer kanske Hanna och Malin förbi och ser på Känn Ingen Sorg med mig, men vi får se hur pigga dom är, speciellt den ena haha! Ikväll har pappa bokat upp oss på någon jäkla allsång nere på krogen, helt okej om det inte var för att han vill att vi ska cykladit bara så att han kan dricka. Jag är inte direkt taggad på att cykla över hela ön med något som känns som feber i en ynka plusgrad. Vi får se hur det blir. Ha en bra dag!
 

Jag har gjort ett kort till morbror som ska firas i helgen

Det har blivit mycket älgar på sistone.
 

Yaaay!

Påväg till skolan fick jag reda på att första lektionen var inställd, så jag bestämde mig för att vända och vara hemma hela dagen, jag är ju trots allt förkyld. Så jag försöker komma ifatt med lite plugg och sömn är hemma. Övrigt kollade jag precis mitt resultat på högskoleprovet. Jag fick 1,30 vilket jag tror är ganska bra då medianen låg på 0,91. Dessutom kollade jag upp förra årets intagningar på Lund där jag vill plugga vidare och där hade gränsen legat på 0,77 och 0.95 så jag är på riktigt bra humör nu!

Om ni undrar var jag har vart så är svaret lite överallt

I onsdags drog jag och kristin hem till Nathalie för att fördriva lite tid innan Hunger Games. Det slutade med en rundtur i Skogås där jag bodde när jag var liten. Vi var på min gamla skola och gata. Helt sjukt att jag hittade runt efter att bara ha vart där en gång sen jag var sex och flyttade därifrån, jag som knappt hittar på ön jag har bott på sen dess!
 
Skolan
 
Vi åkte runt på en sån där snurrig grej på min gamla lekplats.
 
Mitt gamla hus (Det var folk i fönsret så vi vågade inte fota framför..)
 
Och mina kära kompanjoner som fick springa efter en ganska så övertaggad Emma...

Hej från sjuklingen

Idag är jag hemma, men det får bli både första och sista dagen den här veckan. Har verkligen inte tid för detta nämligen. Imorn ska vi nämligen på Hunger Games, på torsdag ska jag jobba på gymnasiemässan, på fredag är det rockcafé och lördag ska jag jobba igen och dessutom på släktmiddag så nu är det bara att jag friskar på mig.

Nu gick det visst över till sanning och konka...

 

Skaaaajplessoooon!

Jag har haft en bra dag men vaknade med halsont och det har bara blivit värre ju längre dagen gått. Här hemma mår jag verkligen piss så det blev att överlåta zumban till Hanna trots att jag verkligen ville gå. Istället sitter Nathalie och instruerar mig över Skype hur jag spelar tabs. Det är bra med vänner som hon. Och som Hanna som tar hand om zumban alldeles själv. Det blir nog att stanna hemma imorn - ha det bra!
 
 

Tumblin'

Har uppdaterat min "fina" tumblr med lite bilder och citat från senaste tiden. Kika in om ni känner för det vet ja - HÄÄR!
 

Nu har jag bokat något jätteroligt och jättehemligt och jag är jättetaggad!

 
uHSrOD on Make A Gif, Animated GifsSå jag gjorde en gif trots att jag varken har BH eller smink på mig, haha!

Fredag kväll

Igår mötte jag upp med min kära vän AnnaPanna för att umgås lite. På kvällen hade hon bjudit över lite folk hem till sig och vi hade en jättetrevlig kväll. Dock har jag absolut inga bilder från kvällen, bortsett från följande två. Det finns massor mer att skriva om kvällen i helhet, men detta får duga för nu.
 
Vi åt middag på en försvenskad variant av KFC - happy chicken!
AnnaPanna
 
Maaaat!

Så busiga

I skolan pågår det just nu projektvecka för tvåorna där de ska planera  en helt miljövänlig stad med allt det innebär. Hus, affärer, ekonomi, kultur och fritidaktiviteter ska bland annat tas in. Varje grupp har en egen brevlåda där man kan lägga frågor som vi vill att de i staden ska uppmärksamma och besvara. Lärarna tjatar som sjutton på att vi borde lägga i frågor, men ingen pallar egentligen inte - förens nu! Jag och Nathalie kom på ultimata frågan att ställe dem till svars för! Kom ihåg att de stackars tvåorna måste besvara frågan och ha med den i sin presentation...
 
Watch out we've got a badass over here!

För er som undrar varför jag färgar ögonbryn och fransar...

Före


Efter




Två från idag

Idag åt jag detta mumsiga till frukost
Stekt bröd- ägg- och pepparsalamimacka med smält ost och tomater på toppen, med en kopp te förståss.
 
Och sen var det såhääär soligt när jag satt på bussen:




Angående dålig uppdatering

Jag är ledsen att jag bloggar så dåligt, men det är för att jag inte hittar så mycket värt att dela med sig av just nu.. Hoppas ni föredrar en dåligt uppdaterad blogg framför en massa dåliga och tomma inlägg. Så länge har jag det bra och pysslar på med mina julkallendrar, försöka komma ifatt i skolan gör jag också vilket går förvånandsvärt bra.
 
Övrigt har min syster flyttat in på mitt rum idag då det är för kallt att bo i gäststugan där hon bott sen hon flyttade hem igen i somras. Mysigt att dela rum igen, men jag förväntar mig en hel del bråk då jag har vant mig vid att bo ensam. Ett år av mitt arton år långa liv fick jag sova utan en snarkande syster i rummet - som sagt lite sötsurt.

Där borta ligger hon och försöker sova, jag antar att jag ska göra det med. Stor kram från mig!

Nu har jag tränat - jätteskönt! Snart ska jag sova - ännu skönare!




Idag har jag vart imponerande produktiv!

Jag har nämligen:
1. Läst 30 sidor Alice in Wonderland (ni borde va imponerade!)
2. Pluggat en timme gymnaisearbete
3. Förberett inför presentationen av Alice in Wonderland som jag ska hålla imorn (trots att jag inte läst ut den, hehe)
4. Övningskört
5. Och hållt en strålande zumbapass!

Vi fanns på hemsidan nu igen..

Madde, jag och Julia
 
Madde och Nathalie
 

Todäjs outfit

Idag har jag svassat runt i detta. Sovtröja á la All Time Low, myströja á la fjällräven och långkalsonger då mina mjukisar är i tvätten. Behöver jag nämna att jag gömde mig på rummet medan mamma och pappa hade vägförensingsmöte i vardagsrummet?
 

Nu var det länge sen ni fick något vettigt av mig

Om ni vill ha bättre koll på mig så tipsar jag om att följa mig på twitter (@emmanordemo) där betydligt mer av min vardag framkommer. Men för er som inte gör det (än) så förklarar jag gårdagen i form av mina tweets, okej? Let's go!
 
 
Ännu fler inställda lektioner, egentligen helt värdelöst att jag ens har lämnat ön den här veckan, men det är ju alltid kul att träffa mina kära klasskamrater! Vi packade ihop våra grejor efter ännu en helt lektionsfri dag och drog till Sergel istället där vi allihopa (utom Michaela) såg på IRL. Delvis för att Valter är med och han är Skarsgårdare och det är bra, och delvis för att våra före detta klasskompis men nu mera paralellklasskompis Ola hade en ganska stor roll i den filmen. Den var rätt deppig och extrem, men i efterhand fin och anorlunda, jag har inga problem med att rekommendera den!
 
   
Moa, Kristin, Madde, Nathalie och Julia!
 
 
Vi konstaterade att Nathalie såg ut som den här snögubben och sen petade vi på hans näsa.
 
Sen chillade jag och Kristin några timmar hemma hos henne tills vi drog iväg och mötte upp dom andra. Vi drog till Ace där vi var någon timme, men sen bestämde vi oss för att dra till Blå där vi vart alla andra gånger, haha!
 
Jag vet inte vad som var i de där drinkarna, för efter en blev jag rejält vinglig och efter det rullade liksom bara kvällen på.
 
Åh gud vad filosofisk jag blev helt plötsligt... Men jag skäms ärligt talat över denna tweet! Men vad vore jag för en bloggare om jag inte berättar om hur pinsam jag är också? Så passa på att skratta nu.
 
 
 
Imorse vaknade jag och Nathalie hos Kristin där vi pallrade oss upp och for till donken och diskuterade gårdagen. Jag har nog aldrig ätit något så gott!
 
Nu är jag hemma, har tagit några värktabletter för en rätt så trött skalle, duschat och städat och nu har vi gäster. Mammas nya kompis och hennes man, jag har flytt upp på rummet...
 
 
 
Ja det var den fredagen/lördagen. Ha en fortsatt bra helg!
 

Dagen efter..







Tredje dagen utan lektioner - och jag var återigen i skolan

I tisdags visste vi att första lektionen var inställd, men fick reda på först i skolan att den andra också var inställd. Igår hade jag ju i och för sig en lektion, men den skippade jag ju... Idag visste vi att första lektionen var inställd och gick till den andra, nämligen filosofin där vi skulle se på film. Men när filmen hackade sönder så släppte vår läare oss efter en halvtimme.
 
Så jag har vart hemma sen fyra-tiden, pysslat och sett på gamla julkallendrar med syster. Imorn drar jag och tjejerna ut igen men min Gävla-resa i helgen ställer jag in då Markus som var enda anledningen till varför jag ville följa med blev upptagen så stannar jag hemma. Rätt så mysigt det med.
 
Ja, det var den dagen det.

Hallowenkvällen

Kvällen var rolig, trots en liten dipp där i mitten och det faktum att jag var/är livrädd för typ allt. Vi gick spökrunda, såg skräckfilmer och berättade spökhistorier. Kanske ett fyrtiotal sov över. Jag och Nathalie spenderade våra fyra timmars sömn på en högst obekväm och smal soffa, men jag somnade nästan bums i alla fall.
 
Kristins middag medan jag satt bredvid och suktade. Min middag var yoghurt, en banan och en satsuma.
 
Marcus var missnöjd med sin sminkning så vi tjejer fick rycka in. Inte för att vi lyckades så bra, men roligt var det i alla fall!
 
Marcus, Nathalie, jag och Kristin. (Forgive my duckface!)
 
Nathalie och Julia snodde min mobil och tog massor av egopics.
 
Jag sitter vänd från filmen.
 
Idag kom efterdyningarna. Som många i min närhet väl känner till, funkar jag inte alls när jag sovit dåligt eller inte ätit ordentligt. Idag gällde båda fallen och trots att vi var uppe och klara klockan åtta så hade jag inte lektion förän klockan två. Jag sjukanmälde mig och for hem istället. Här hemma har jag ätit, vilat, gjort julkallendrar och pluggat lite granna. Dessutom fick jag en sjukt äcklig ångestatack efter skräckfilmen igår som resulterade i att jag ringde min syster i panik och grät i en halvtimme medan jag hyperventlierade. Detta trots att den enda filmen jag var på såg jag med ryggen vänd mot skärmen. Sammanlagt såg jag kanske en femtedel av den.
 
Den fantastiska outfit som jag for hem i och har levt i hela dagen (minus jackan då..).
 
Så just nu känner jag mig lite sliten och längtar till sängen. Att vi har sovmorgon imorn skadar ju inte heller direkt. Hoppas jag kan sova ordentligt nu, kram från mig.
 

Imorn är det halloweenkväll i skolan

Jag och mina vänner bestämde oss i sista sekund att gå på halloweenkvällen imorn, så nu kör vi sista-minuten-sminkningar över skype (jag känner att vi är gryyymt seriösa...).
 
 
 

Det där blev ju riktigt bra!

Igår for jag då in till Kristin. Det var egentligen planerat att typ hela gänget skulle dra ut, men eftersom alla andra var bortresta så blev det bara jag och Kristin. Vi var hos henne och skvallrade, åt sushi och gjorde oss i ordning. Vid halv elva var vi på Blå där vi var ett tag, men sen drog vi vidare till nån bar där bästaste Anna höll till med lite annat folk. Vi joinade dom tills de flesta av dem drog hem och då drog jag och Kristin med Anna tillbaks till Blå där vi dansade slut på sista timmen innan dem stängde. Efter det kramade vi Anna hejdå och for tillbaks hem till Kristin.
 
 
Imorse vaknade vi tio, pratade en massa och satte sen på Bridget Jones Dagbok. Vi gosade ner oss i hennes säng där vi skrek åt karaktärerna och skrattade massor. Sen gick vi ut och hämtade frukost och gick tillbaks till hennes säng och såg Love Actually, det var verkligen en grymt mysig morgon (och kväll). Det blev liksom en blandning av sleep-over och utgång.
 
 
Jag kom hem runt fem och gjorde klart årets första julkallender (yay!!) och har sen mest segat. Imorn börjar skolan igen och det känns jobbigt att behöva gå upp fem, men det ska bli kul att träffa kompisarna. Och så är det ju zumba så jag för träffa Hannisen också. Så måndagen känns helt överkomlig!
 
Två random saker från igår/idag:
  • Anna sa att hon umgick med en kille som hette Allan. Jag och Kristin tyckte det var ett roligt namn och skrattade massor. Vi tänkte oss hur hysteriskt roligt det skulle vara om det skulle komma fram en kille till en på klubben och presentera sig som Allan. Och sen kommer vi till klubben och vad heter den första killen jag hälsar på?? MOTHER FUCKING ALLAN!! Saaaay whaaat??
  • När jag packade ihop hemma hos Kristin undrade jag om hon ville ha ett tuggummi. Jag satt på madrassen på golvet och hon vid huvudänden av sin säng. Hon ville ha det och gapade, jag ploj-kastade tuggummit och träffade! Vi satt alltså typ tre meter från varandra och jag kastade helt oseriöst. Fyfaan va chockade vi var och vad vi garvade!!

Nu far jag in till Kristin för kvällen

Vi får se vad vi hittar på, ha det så kul så länge!

Catchin' up

Åh herregud nu har jag massor att ta igen. Och nej jag pratar inte om plugg och vänner och sådant onödigt, jag pratar om serier såklart. Följande sitter jag just nu och streck-ser:
 
  • Snooza (Fem avsnitt)
  • Williams Lista
  • Med Clara Henry
  • (Re)volt
  • Halvvägs till himlen
  • Geordie Shore
  • Diverse Youtube-kanaler (Jenna Marbles, IISuperwomanII, Clara Henry etc..)
  • Awkward
  • SEMI
Ja, jag tror det var alla. Det kommer bli en lååång helg!

Nu är jag hemma från Norrland

Och i Norrland har vi gjort massor av saker.
 
Vi har bakat massor.
Typ marränger.
 
Och creme brule
 
 
Och så har vi rensat och möblerat om i vardagsrummet.
 
Och röjt på tomten.
 
Jag är så sexig när jag sågar!
 
#Sexysisters
 
Och så har vi karvat pumpa.
 
 
Vi döpte den till Jack efterJack Skellington (och INTE Jack the Ripper eller Jack-o-lantern).
 
Och så har vi spelat galenpanna.
 
Och så har vi bakat vääärldens coolaste tårta till Ingrid som fyllde 16.
Tårtan tog över två timmar att baka då det var grund, fyllningar och glasyrer som skulle göras.
Och glöm inte den fantastiska älgen som jag gjort HELT själv för hand.
Ja, jag är äckligt stolt!
 
Och Ingrid blev ju glad iallafall. Grymt god var den också!!
 
Och så har vi ätit lunch i Härnösand också.
Ja det är typ det jag har gjort... Hoppas ni har haft det bra!

RSS 2.0